Any rodó per a Berta Abellan, amb el seu quart podi consecutiu al mundial de trial

Aquest dimarts al matí, al circuit de Bike La Mola de Matadepera hi sonava el motor d’una aspirant a campiona del món de trial. És la terrassenca Berta Abellan, que amb només 21 anys ja es troba entre les millors pilots del panorama internacional. Aquest any ha acabat tercera en el mundial de trial femení, competició en la que ja acumula 4 temporades seguides pujant al podi. A més, cal dir que el 2021 d’Abellan ha estat per emmarcar, amb l’afegit de la medalla d’or al Trial de les Nacions.

Sobre les dues rodes de la seva moto ha crescut des de petita, sempre animada per l’afició al motor del seu pare i tenint clar que la constància i l’esforç són dos elements claus per destacar en qualsevol disciplina. Com a contrapunt, la jove pilot assenyala la manca de recursos i les enormes dificultats que existeixen per dedicar-se professionalment a un esport minoritari.

D’aquí a finals d’any, la Berta Abellan afrontarà les dues últimes proves del Campionat d’Espanya amb el títol ja a la butxaca. Sumarà així un nou èxit al seu palmarès; i molt probablement no serà l’últim. I és que aquesta prometedora representant de l’esport terrassenc no vol posar límits a les seves il·lusions de futur.