Aprovat definitivament el pla de millora urbana de l’AEG amb l’única abstenció del PSC

La modificació del pla de millora urbana de l’AEG ja s’ha aprovat de forma definitiva amb l’única abstenció del PSC. Ha estat al ple de gener, que ha recuperat la presencialitat però amb alguns regidors des de casa.

Fruit de les al·legacions presentades s’augmenta la reserva de sòl destinada a equipaments, es redueix l’alçada màxima dels edificis que amb façana a Jaume I, es suprimeix l’obligatorietat d’implantar un sistema de recollida pneumàtica de residus i es preserva l’emblemàtic eucaliptus.

Junts per Terrassa ha demanat el govern que millori la comunicació amb les parts interessades i Ciutadans ha elogiat la col·laboració publicoprivada. Ha estat tens el debat entre el regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, i l’anterior, Marc Armengol.

L’alcalde demana un acord al proper ple per reforçar la petició de més Mossos

El ple també ha aprovat una modificació de la plantilla de l’Ajuntament que permetrà crear 20 noves places a la Policia Municipal i passar de 239 agents a 259. A resposta del PSC, l’alcalde Jordi Ballart confia que amb l’ampliació prevista l’any vinent es pugui acabar el mandat molt a prop dels 300 agents marcats com a objectiu.

En la propera Junta de Seguretat el govern municipal exigirà al català que faci el mateix esforç i ampliï la dotació de Mossos a l’ABP de Terrassa. Ballart fa una crida a tots els grups a arribar a un acord en el proper ple per donar més força a la reivindicació.

Altres punts de l’ordre del dia

El ple també ha aprovat el pla de promoció de la bicicleta pels propers quatre anys, una pròrroga del Pla de Mobilitat mentre s’elabora el nou, el reglament intern de la Policia Municipal per l’ús policial d’eines i armes i l’adhesió de Terrassa a la xarxa espanyola de ciutats intel·ligents.