Aprovades les Ordenances Fiscals per al 2019

Replantejament de la taxa de guals, pujada del 5% de l’IAE per a les empreses que facturen més d’1 milió d’euros. Increment del 5% pels residents i del 3% pel comerç de la taxa de residus, plusvàlua al 30%, impost de construcció al 4% i l’IBI continua congelat però desapareixen els topalls establerts per evitar increments de més del 5% arran de la revisió cadastral del 2017. Són les principals característiques de les ordenances fiscals per al proper any que s’han aprovat provisionalment en un ple extraordinari celebrat aquest matí de dimarts.

Les posicions dels diferents grups municipals no han variat respecte la darrera comissió. Partit Popular, CUP, C’s i TeC hi han votat en contra. PDeCAT s’hi ha abstingut. I ERC-MES i PSC, hi han votat favor.

Pel proper mandat, s’ha arribat al compromís de treballar en un pacte fiscal o una nova estructura pressupostària, per poder destinar més recursos a les noves necessitats i que faci avançar en la línia de l’equitat, la progressivitat i la solidaritat. En aquesta revisió de criteris s’emmarcaria un canvi profund en la taxa de residus.