Aquest dimarts circularan els anomenats Trens del Silenci, on no es podrà parlar per reduir els contagis

Els treballs de senyalització de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ja estan en marxa i, a partir d’aquest dimarts, 10 de novembre, començaran a circular identificats com a  Tren del Silenci, uns combois on les persones usuàries no podran parlar durant tot el trajecte. D’aquesta manera, segons els experts, es redueix el risc de contagi  de Covid.

D’aquesta manera, els trens d’FGC (línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-la Pobla) s’aniran senyalitzant progressivament com a espais on caldrà mantenir el silenci, evitar parlar amb les altres persones i reduir la interacció social.

Amb aquesta iniciativa s’apel·la a la solidaritat de totes les persones usuàries per aconseguir, mitjançant el silenci, un espai més còmode i confortable i fer més agradable i satisfactòria l’experiència dins del tren.

Per aconseguir-ho es demana la col·laboració dels viatgers per mantenir els dispositius mòbils en silenci i evitar mantenir converses telefòniques.

Els trens d’FGC estaran senyalitzats, tant a l’exterior com a l’interior, per tal que els usuaris puguin identificar clarament la recomanació de mantenir el silenci. Per garantir la informació de servei al client, a l’interior dels trens es mantindrà l’emissió dels missatges de megafonia.