Aquest dimecres comença el Sant Jordi més atípic marcat per la pandèmia

L’edició 2021 de la festa de Sant Jordi s’amplia en dies i delimita els espais amb mesures antiocovid, per a l’accés a les parades de llibres i roses. A Terrassa l’Ajuntament habilita divendres el Parc de Sant Jordi perquè llibreries i floristeries que no tenen espai davant els establiments, puguin muntar-hi les parades. Llibreters i floristes amb espai suficient poden muntar la parada, a partir d’aquest dimecres i fins dissabte, davant mateix del comerç.

L’espai perimetrat al Parc de Sant Jordi serà suficient entre parades i tindrà mesures d’higiene, registre d’entrades i control de l’aforament. Pel què fa a les roses, el Gremi de Floristes de Catalunya calcula vendre 4,2 milions d’unitats, un 40 per cent menys respecte al Sant Jordi del 2019, el darrer sense pandèmia.

La majoria de comerciants confien en celebrar una bona diada. El Procicat ha aprovat els protocols específics per a la diada que han preparat la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes per tal de celebrar una festa descentralitzada arreu de Catalunya, d’acord amb la realitat de cada municipi.