Aquest mes d’agost reobren al trànsit el carrer d’Arquimedes

Aquest mes d’agost reobren al trànsit el carrer d’Arquimedes després de les obres d’urbanitzacó i pacificació que s’hi han fet durant el juliol. Es tracta bàsicament d’ampliació de voreres, repintats de passos de vianants i la creació d’un pas elevat a la plaça del Progrés. Aquest dilluns s’estaven ultimant els treballs més importants en el tram afectat, entre Blasco de Garay i Grànius. De fet, algunes de les actuacions (ara ja menors) encara duraran fins a mitjans de mes i podria haver-hi limitacions puntuals de pas en aquesta via.

Durant les últimes setmanes, els vehicles que es dirigien cap al nord de la ciutat s’han hagut de desviar per Àngel Sallent i per la Ronda de Ponent. També s’han hagut de modificar els accessos als aparcaments del centre de la ciutat. A més, la zona blava ha quedat anul·lada durant aquest temps i, tant el veïnat com el comerç, ha vist limitada l’entrada amb els seus vehicles a les hores de vespre i nit per no entorpir el desenvolupament del projecte.

Aquests treballs, a l’igual que els que s’han fet a Galileu, s’emmarquen en el Projecte del Fons de Recuperació Next Generation de la Unió Europea. Es tracta d’un compromís de l’Ajuntament de Terrassa per eliminar progressivament el trànsit de pas en aquestes dues vies.

Un text aprovat en el ple municipal al febrer contempla estudiar i consensuar amb veïnat i comerciants d’aquests dos carrers un nou model de circulació per a millorar les condicions de vida a la zona. Per Arquimedes i Galileu hi passen diàriament 20.000 cotxes, molts d’ells per a creuar la ciutat. Més endavant està prevista la instal·lació de càmeres de control que han de permetre regular el trànsit de pas.