Aquesta setmana es farà el llançament del coet LUCID de la UPC

Aquesta setmana es farà el llançament del coet LUCID de la UPC als Estats Units

Els nou estudiants de Cosmic Research de l’ESEIAAT de la UPC  ja han arribat els Estats Units. I és que aquesta setmana es farà llençament del seu coet estratosfèric LUCID, però encara no se sap la data concreta.

Aquest artefacte, que volarà a una velocitat de 2.000 km/h, ha estat admès per participar a l’Spaceport Amèrica Cup. Competirà en la categoria màxima dels 9 km, que tindrà lloc del 17 al 22 de juny a Spaceport America (Nou Mèxic).

LUCID té 40 kg de massa, més de 3 metres de longitud, un diàmetre exterior de 152,4 mm, amb possibilitats d’arribar als 9 km d’altitud. És un coet supersònic, suborbital, estabilitzat per 4 aletes. Té capacitat per transportar una càrrega útil de 4 kg. Per propulsar-se, utilitzarà un motor comercial de combustible sòlid. L’estructura del coet és monocasc, fabricada en la seva majoria amb fibra de carboni, excepte el mòdul de l’electrònica i l’ogiva. Així, s’ha dissenyat especialment per a vols supersònics, amb punta d’alumini i fibra de vidre per oferir un compartiment radiotransparent.

La UPC ha habilitat una pàgina web en forma quadern de bitàcola on es pot seguir el dia a dia dels estudiants de Cosmic Research.

L’Spaceport America Cup és el congrés i també la competició anual de coets universitaris més important del món, en què participen més de 1.700 estudiants. L’any passat van competir 158 equips, dels quals 80 eren nord-americans i 78 d’altres països.

Aquesta setmana es farà el llançament del coet LUCID de la UPC als EEUU

[Font imatges :  ESEIAAT]