Arrangen la zona d’aparcament que dóna accés al Llac Petit

La zona d’aparcament a tocar del Parc Audiovisual de Catalunya, un dels accessos habituals per accedir al Llac Petit, compta amb una nova imatge. L’Ajuntament ha condicionat la zona coincidint amb els treballs de millora del segon tram del camí circular de l’Anella Verda. Es tracta d’una via amb prop de 5 km de longitud, que enllaça les carreteres de Rellinars i Matadepera.

Aquest és un dels punts que molts excursionistes utilitzen per deixar el seu vehicle abans de començar el seu trajecte. Fins fa poc, només estava delimitat i el terreny comptava amb molts desnivells i irregularitats. Ara s’ha arranjat l’espai, ordenant l’estacionament de vehicles. També s’ha habilitat un petit pont d’accés en fusta, paral·lel a la carretera.

S’hi ha plantat nou arbrat, que amb el temps, donarà ombra a la zona, i col·locat diverses senyals indicatives de les diferents rutes que es poden fer des d’aquest punt: a banda del Llac Petit, la Font de la Misèria, el Camí dels Monjos, la Torre Mossèn Homs i Can Carbonell, entre d’altres opcions.

L’espai remodelat també compta amb una font per beure aigua o refrescar-se i alguns espais per seure. A més, s’ha instal·lat un cartell amb dades del Parc Audiovisual, un mapa de la zona i un codi QR amb informació complementària.

Les obres del segon tram del camí circular de l’Anella Verda van començar al febrer i han anat a càrrec de l’empresa Natural i Art Jardiners SL, amb un pressupost d’uns 145.000 euros. El projecte contemplava arranjar aquest recorregut, crear dues portes d’accés, condicionar tres àrees d’estada, senyalitzar tota la zona i també millorar diversos camins. També s’ha millorat el ferm, s’han fet plantacions puntuals de vegetació, s’han clausurat camins no adequats i s’han identificat zones degradades per fer una restauració ambiental.