Arrenca a Terrassa una campanya per reivindicar el pa elaborat artesanalment

‘Pa amb pa, menjar de beneits o, en castellà, ‘Pan con pan, comida de tontos’. És un refrany popular nascut a la postguerra, quan moltes famílies s’alimentaven només de pa perquè no tenien diner per comprar res més.

Ara els forners artesans es revelen contra aquesta dita i li volen canviar el sentit. Per això han iniciat una campanya per sol·licitar a la Real Academia de la Llengua i a l’Instituto Cervantes que li donin la volta al refrany i es converteix en un ‘Pan con Pan no es comida de tontos’. La campanya ha començat a Terrassa, a Parc Vallès, on ha recollit les primeres adhesions.

De Terrassa a la campanya hi participen una dotzena de forners, que sumen unes seixanta botigues. Reivindiquen el pa artesà en contra del pa congelat que sovint es ven a preus gairebé regalats. La iniciativa també difon els avantatges del pa de massa lenta, elaborada amb massa mare i una mescla de farines d’alta qualitat amb un procés de 16 hores de fermentació.

Després de Terrassa la campanya iniciarà un recorregut per tot l’Estat. La primera parada a Saragossa. La petició per canviar el refrany també es pot signar a per Internet al web elpannoescomidadetontos.com.