Arrenca amb normalitat un inici de curs amb menys restriccions sanitàries

Uns quaranta mil alumnes de primària i secundària han començat aquest dilluns el curs als centres educatius de la ciutat. Segons dades de la Generalitat, el total d’alumnes a l’escola pública a Terrassa és de 22.628 persones. A l’escola concertada són de 14.143 alumnes repartits entre infantil, primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Això representa un petit descens a P3 i Primer d’ESO, respecte del curs anterior, i un lleuger augment als centres concertats a Primer de Secundària.

Un curs que rebaixa les mesures anticovid i supera així l’etapa més dura de la pandèmia. Aquest matí ja no s’ha pres la temperatura als alumnes tot i que es manté l’ús de la mascareta per a algunes situacions. Aquest curs la ràtio de primària baixa fins als 23 alumnes per grup, o als 22 alumnes en els centres de màxima complexitat. La normalitat ha estat la tònica general tot i alguna incidència com la manca del servei de transport per a quatre alumnes amb necessitats educatives especials de l’escola bressol El Tabalet.

La regidora d’Educació ha visitat aquest matí l’Escola França. L’escola Auró s’estrena amb les classes agrupades per cicles i l’Escola França enceta un conveni amb la Factoria Cultural per promoure la dansa entre els seus alumnes. Pel què fa a la Formació Professional aquests dies se sabran les llistes definitives d’admesos després de quedar fora uns 700 alumnes i obrir un període extraordinari d’inscripció. Aquest estiu, l’Ajuntament ha invertit un milió d’euros en millores als centres educatius.