Arrenca el 41è Festival Jazz Terrassa, que torna amb més de 200 artistes i una cinquantena d’actes

L’homenatge a Slide Hampton de les joves trombonistes Alba Pujals i Rita Payés, a la Nova Jazz Cava, ha obert aquest dimecres la 41ena edició del Festival Jazz de Terrassa. La seva proposta Two Slide ha estat el tret de sortida a una programació que s’estendrà durant 19 dies de la mà de 220 artistes, en 21 espais de la ciutat i de la comarca. Des del consistori terrassenc s’ha destacat la importància del festival en l’agenda cultural de la ciutat.

En l’acte inaugural, també s’ha remarcat el treball en xarxa que fa possible aquest gran esdeveniment, que ofereix enguany una cinquantena de concerts i activitats.
Entre els grans atractius d’aquesta edició destaca l’actuació, aquest dijous de Melón Lewis i la banda The Cuban Swing Express que seran els artífexs de l’arrencada del programa internacional. La Barcelona Art Orquestra debuta amb la presentació a Terrassa del recent treball “Ragtime Stories” mentre que Keith Dunn Band serà el protagonista de la tradicional Nit de blues.

L’edició d’enguany ret homenatge els 25 anys sense l’organista Lou Bennett i al pianista Tete Montoliu, dos artistes claus en l’essència del jazz a territori terrassenc. A més, l’internacional pianista Ignasi Terraza serà guardonat amb la màxima distinció del certamen.