Arrenca el Campus Ítaca amb 55 alumnes de 3r d’ESO

Cinquanta-cinc joves de Terrassa participaran aquest any en una nova edició del Campus Ítaca. Onze instituts públics de la ciutat participen aquest dany d’aquest projecte socioeducatiu adreçat a estudiants que han acabat Tercer d’ESO, amb l’objectiu de despertar el seu interès per donar continuïtat a la seva formació postobligatòria. Aquest dilluns dia 27 comença una nova edició d’Ítaca per a estudiants d’ESO. El campus que arriba a la seva divuitena edició està organitzat per l’Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a través de la Fundació Autònoma Solidària i adreçat a estudiants que han finalitzat els estudis de 3r d’ESO.

L’objectiu és que un cop acabada l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria, donin continuïtat a la seva formació postobligatòria oferint-los un espai de convivència entre alumnes procedents d’entorns socials diferents i potenciant l’ús del català com a llengua vehicular. El regidor d’Universitats, Pep Forn, ha explicat que: «Un dels objectius del Servei d’Universitats és treballar per incentivar els i les joves a continuar la seva formació un cop finalitzada l’etapa obligatòria. Mantenir viu el seu interès i facilitar la seva entrada als estudis superiors és una aposta per un millor futur per a les persones, per a la ciutat i per al país.

Una bona iniciativa perquè els estudiants entrin en contacte amb la universitat i coneguin totes les opcions de futur vinculades a l’oferta educativa». Com en anteriors edicions, s’han seleccionat aquells ajuntaments propers a la Universitat Autònoma de Barcelona i que formen part de la Regió Sanitària Barcelona Àmbit Metropolità Nord, com és el cas de Terrassa. Per garantir la seguretat dels i les joves durant la seva participació al Campus es mantindran els grups bombolla segons els itineraris dels autocars durant totes les activitats i s’establiran limitacions pel que fa a les interaccions entre els diferents grups participants. Amb l’objectiu d’afavorir i estrènyer els vincles entre els i les monitores i l’alumnat es faran pícnics a l’aire lliure i s’ampliaran les hores d’activitats durant les tardes.

L’Ajuntament de Terrassa, s’ha sumat un any més a un projecte en què ve participant des de l’any 2004 formalitzant un conveni de col·laboració amb la Fundació Autònoma Solidària per facilitar que aquestes i aquests 55 alumnes de la ciutat (38 noies i 17 nois) puguin participar del Campus sense cap cost. El Campus Ítaca 2022 es distribuirà en dos torns. Al primer, que es durà a terme del 27 de juny fins al 5 de juliol, participarà l’alumnat dels Instituts Ègara, Montserrat Roig, Cavall Bernat, Can Roca i Investigador Blanxart. Al segon torn, del 7 al 15 de juliol participarà l’alumnat dels instituts Terrassa, Can Jofresa, Jaume Cabré, Nicolau Copèrnic, Torre del Palau i Les Aimerigues. El Campus Ítaca és un projecte socioeducatiu organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la Fundació Autònoma Solidària i que compta amb el suport econòmic del Banc de Santander i la UAB, així com de consells comarcals i ajuntaments del territori. Tot l’alumnat dels centres que hi participen poden optar a les Beques Salari Ítaca-Banc de Santander.