Arrenca el judici que porta Josep Rull i 11 encausats independentistes més al Tribunal Suprem

Aquest dimarts al matí ha començat el judici pels fets de l’1 d’octubre. Un procés que porta al Tribunal Suprem 12 polítics catalans, entre ells, el terrassenc Josep Rull, pres des de finals de març de l’any passat.

Els líders independentistes estan acusats, entre d’altres delictes, de rebel·lió, sedició i malversació, per haver organitzat el referèndum i per la posterior declaració d’independència del 27 d’octubre de 2017.

L’exconseller de territori i sostenibilitat, Josep Rull, s’enfronta a una pena de presó d’entre 11 i 16 anys, segons les peticions de l’Advocacia i la Fiscalia.

Aquesta primera jornada del judici, que està previst que s’allargui com a màxim fins el 20 de maig, s’està dedicant a les qüestions prèvies. Després de l’obertura de la sessió per part del president del tribunal, Manuel Marchena, s’ha llegit el contingut de les acusacions i s’ha donat pas al torn de les defenses. La inclusió de testimonis i documents rebutjats, la participació d’observadors internacionals i el dret de protesta són algunes de les primeres qüestions que s’han plantejat.

En la fase de les acusacions, hi intervindran en primer lloc la Fiscalia, seguida per l’Advocacia de l’Estat i després l’acusació particular, que exerceix el partit d’ultradreta Vox.

Els partits i entitats independentistes fan una crida a donar a suport als encausats en les accions programades aquests dies, entre les que destaca la vaga general convocada per dijous 21 de febrer.