Arrenca el procés per decidir qui succeirà Isabel Marqués com a Síndic de Greuges

La Junta de Portaveus del Ple Municipal ha iniciat els tràmits per nomenar la nova persona al capdavant de la Sindicatura Municipal de Greuges. La Síndica actual, Isabel Marqués, esgotarà el segon mandat el 15 de febrer. Després de deu anys al càrrec, el reglament li impedeix continuar, per la qual cosa cal escollir un relleu.

El procés serà públic i obert. S’hi podran presentar tots els majors d’edat empadronats a Terrassa que mantinguin tots els drets civils i polítics i no ocupin ja un càrrec polític, jurídic o militar. També s’obrirà un procés participatiu perquè la ciutadania pugui mostrar suports i expressar opinions sobre les diferents candidatures. Al final, però, és l’alcalde, Jordi Ballart, a qui pertocarà proposar la candidatura al Ple Municipal perquè l’aprovi.

El primer pas serà al setembre, la constitució de la Comissió Ciutadana de Seguiment. Estarà presidida pel primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, i obrirà el procés de recepció de candidatures.

La Sindicatura Municipal de Greuges, amb seu a la Masia Freixa, serveix per protegir els drets i llibertats del veïnat de Terrassa en les seves relacions amb l’Ajuntament i la resta d’organismes municipals.