Arrenca la 12a edició del Curs d’Estiu sobre la Unió Europea a Terrassa

Ha començat la dotzena edició del Curs d’Estiu sobre la Unió Europea, que s’allargarà fins al proper 18 de juliol. Està organitzat per l’Ajuntament de Terrassa amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement comunitari i posar sobre la taula les grans línies de debat actuals.

En aquesta ocasió, quatre experts de diverses institucions protagonitzaran un seguit de conferències sobre temes d’interès vinculats a la Unió Europea, com ara la implicació del continent des del municipalisme, les relacions amb Turquia, els populismes, o la participació en projectes amb finançament europeu.

Temes, tots ells, que volen acostar la ciutadania a les institucions europees per permetre entendre millor l’organització comunitària, el procés de construcció europea o quins són els reptes de futur de la Unió.

La presentació del curs s’ha fet a la Biblioteca Central de Terrassa amb la conferència “#FONSUECAT: Eines per a la participació en projectes finançats per la Unió Europea”. Ha anat a càrrec de Conxita Font, responsable de Fons Europeus i secretària d’Afers Exteriors i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya.

Al curs d’enguany, s’hi han inscrit ja més de 40 persones que rebran, en finalitzar un certificat d’assistència atorgat per l’Ajuntament de Terrassa i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, si acrediten un mínim d’assistència a tres de les quatre sessions.