Arrenca la 26a Setmana del Medi Ambient centrada en la previsió i el reciclatge de residus

Aquest dilluns han començat a Terrassa les activitats de la 26a Setmana del Medi Ambient. El lema d’aquesta edició és “Prevenir i reciclar els residus, la millor opció!”. Amb aquest objectiu s’organitzen fins diumenge un munt d’actes de diferents tipus i orientats a públics de totes les edats.

La iniciativa vol posar de manifest la importància de la prevenció de residus, sobretot davant la complexitat del tractament d’alguns materials i el paper imprescindible que hi juga la col·laboració ciutadana. D’aquesta manera, es pretén minimitzar l’impacte mediambiental de la producció d’aquests residus, però també reduir el cost del seu tractament, que creix de forma progressiva.

En aquesta línia, el programa inclou diverses activitats de sensibilització, que van des de projeccions de pel·lícules fins a actuacions teatrals, a més de conferències i tallers pràctics. També s’han organitzat visites als horts urbans, a les deixalleries i als espais de l’Anella Verda, així com al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics i pedalades per la ciutat i el seu entorn.

La festa de tancament de la Setmana del Medi Ambient es farà diumenge al matí al Parc de Vallparadís. La celebració servirà per apropar als infants a la realitat dels residus, del reciclatge, de l’ús de materials sostenibles i de la racionalitat a la cuina. Al mateix espai, tindrà lloc també la Fira Activa’t pel Medi Ambient, que organitza l’Adenc.

En total, una quarantena d’entitats, institucions i organitzacions estan involucrades en l’organització del programa i en el desenvolupament de les seves activitats.