Arrenca la campanya de prevenció contra el mosquit tigre

L’Ajuntament activa la campanya de sensibilització per prevenir i controlar el mosquit tigre. A més, se suma a una nova edició del programa Mosquito Alert, per millorar la transmissió de malalties a través de les picades de mosquit. L’anunciada onada de calor per aquesta setmana coincideix amb l’activació de la campanya municipal. L’Ajuntament ha començat les actuacions per controlar l’insecte i fer un seguiment de les larves en els espais públics, embornals, fonts públiques o aigües entollades, on són més productius. Justament la primera mesura de prevenció és eliminar els llocs d’acumulació d’aigua per evitar que creixin les larves.

Si els ciutadans detecten la presència del mosquit ja sigui en espais públics o privats poden trucar al servei de Protecció de la Salut de Medi Ambient de l’Ajuntament. Una altra forma és participar de la plataforma digital Mosquito Alert a la qual i per tercer any, s’hi ha adherit el consistori per millorar la vigilància dels mosquits transmissors de malalties.  Algunes de les recomanacions per controlar el mosquit tigre és evitar l’aigua estancada en recipients oberts i renovals-hi l’aigua dos cops per setmana.

També netejar d’herbes les canaleres de recollida d’aigua, mantenir en òptimes condicions piscines, basses i estanys i en cas de picada del mosquit rentar i desinfectar la zona afectada i consultar al metge. Si es detecta algun exemplar en aigua estancada, només cal fer una fotografia i enviar-la a la plataforma Mosquito Alert a través d’una aplicació de mòbil. L’entitat investiga i controla l’expansió del mosquit tigre, originari del sud-est asiàtic i que es va detectar per primera vegada a Catalunya l’estiu del 2004.