Arrenca la campanya per les generals en ple judici pel procés i a un mes i mig de les municipals

La campanya electoral per les eleccions generals del 28 d’abril ha començat, ara sí, de forma oficial.

Gairebé tots els partits han donat el tret de sortida a la campanya fora de la seva seu. Tots presenten candidats locals a les llistes al Congrés o al Senat i tenen la vista posada en les eleccions municipals del maig.

En Comú Podem confia tornar a ser la força més votada tant a Catalunya com a Terrassa. Aquí va rebre, en les darreres eleccions, més de 28.000 vots, un 28 per cent. L’encara presidenta del Casal de la Dona, Mercè Gòmez, és l’onzena de la candidatura de Jaume Assens. La formació morada confia tenir la suficient força per conformar govern amb el PSOE. La regulació dels lloguers, la derogació de la reforma laboral i un referèndum pactat a Catalunya són algunes de les prioritats d’En Comú Podem.

El PSC ha encetat la campanya amb una festa oberta a la ciutadania a la Societat Coral Els Amics. La regidora Gracia García figura en la novena posició de la llista al Congrés. Els socialistes aposten per una campanya molt propera a la ciutadania per donar a conèixer el seu projecte i evitar l’absentisme. Entre els actes programats, s’espera la visita a la ciutat de la cap de llista i del numero 2 del PSC per Barcelona, Meritxell Batet i Francisco Polo.

Esquerra confia en les urnes per arribar a la Republica Catalana, d’aquí el seu lema, “Va de veritat”, amb fons groc. Les priorats dels republicans passen per recuperar la llibertat i els drets socials i revertir els atacs a la llengua i cultura catalanes. Montserrat Font és la número 16 de la llista al Congrés. Lamenta que el seu cap de llista, Oriol Junqueras, no pugui fer debats a la presó amb la resta de candidats. El president del Parlament, Roger Torrent, participarà a l’acte central d’Esquerra, el dijous 25.

La plaça de Ca n’Anglada ha estat l’escenari escollit per Ciutadans per donar el tret de sortida oficial a la campanya, amb la presència d’Isabel Martínez, número 9 a les eleccions generals. El partit defensa tenir un programa “per a tothom” i espera poder comptar amb Inés Arrimadas en algun acte de campanya a Terrassa.

El Partit Popular considera un valor segur el seu candidat a presidir Espanya. Volen desallotjar Pedro Sánchez de La Moncloa perquè, segons ells, porta pobresa, atur, impostos i confrontació social. El PP es considera la casa gran del centre-dreta espanyol i confia rebre la visita de la seva cap de llista, Cayetana Alvarez de Toledo. Per solucionar el problema polític de Catalunya la número 13, Marta Giménez-Arcusa, proposa diverses mesures.

Junts per Catalunya s’ha reunit a les portes del Mercat de la Independència. Els sobiranistes presenten tres candidats en aquestes eleccions: al Senat, Meritxell Lluís i Lluís Puig, a Brussel·les; i al Congrés i per la circumscripció de Tarragona, Josep Rull, que no podrà participar en cap acte ni debat electoral perquè és a la presó. L’acte central de campanya serà dilluns amb la visita del president Quim Torra. Junts per Catalunya vol representar la veu i la força dels catalans al Congrés i al Senat.

A banda d’aquestes sis, els terrassencs i terrassenques podran votar fins a dotze candidatures més que mai no han tingut representació al Congrés de Diputats.

La campanya electoral serà molt atípica perquè coincidirà amb les vacances de Setmana Santa i amb la Diada de Sant Jordi i perquè estem a un mes i mig d’unes eleccions municipals i europees.