Arrenca la Festa Major de Terrassa amb els tradicionals actes de la jornada de divendres

Un divendres farcit d’activitats obre pas a la Festa Major de Terrassa d’aquest 2019. I és que les festes més importants de la ciutat s’inauguren amb actes tradicionals que no canvien.

El moment més esperat de la jornada ha estat la descoberta del Capgròs de l’Any, elaborat i donat a la ciutat per l’artista Jordi Grau i que aquest any és l’actriu Rosa Aguado. És fundadora d’Acció Teatre, posa veu a les vídues del Carnestoltes i és una de les creadores de l’espectacle de l’enterrament.

Abans però, ha tingut lloc la lectura del pregó a càrrec de l’actor i, fins fa ben poc, director del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa, Pep Pla. El pregó ha estat marcat per l’activitat cultural a la ciutat, encara que també amb un caire reivindicatiu, reclamant que Terrassa passi a ser zona 2 en l’àrea tarifària dels FGC.

Una altra de les tradicions de l’inici de Festa Major és l’encesa del ciri, que enguany s’ha assolit a la primera, i és que el bon temps serà el protagonista del cap de setmana, tot i que amb un excés de calor que ha provocat la cancel•lació de diverses activitats: el concurs de cassoles d’arròs i la jornada ‘Vine amb el teu gos a la Festa Major’.

Qui ha notat també especialment la xafogor ha estat el Drac de Terrassa en la seva arribada al Raval de Montserrat. És l’entrada i el ball del Drac el que precedeix a totes les activitats d’inici de Festa Major, que han acabat amb l’obertura oficial de la festa per part de l’alcalde, Jordi Ballart, i els balls dels Gegants, els Bastoners i els Nans de Terrassa, tots plegats acompanyats per la música dels Ministrils del Raval.