Arrenca la preinscripció escolar per a infantil i primària

La preinscripció escolar per a infantil i primària ha començat aquest dilluns després de dur-se a terme les jornades de portes obertes per visitar els centres d’ensenyament. La Generalitat ha establert que el termini de presentació de sol·licituds és del 7 al 21 de març per a segon cicle d’educació infantil i primària (de P3 a 6è) i del 9 al 21 de març per a l’educació secundària obligatòria (de 1r a 4rt d’ESO).

Mentrestant, les famílies interessades poden consultar la pàgina www.terrassa.cat/preinscripcio, on trobaran tota la informació sobre els centres educatius de la ciutat i les zones escolars, incloent la consulta de centres per adreça, a més de la documentació necessària, els criteris de baremació i una secció de preguntes freqüents, entre altres continguts.

En el cas concret de P3, s’oferten a Terrassa un total de 1.820 places. Tot i la baixada de la natalitat, l’Ajuntament i la Generalitat han acordat per al curs vinent mantenir tots els centres i línies, reduint la ràtio a 20 infants per classe a P3 i redistribuint així la demanda entre tots els centres.

La mesura s’emmarca també en l’acord de ciutat per l’equitat educativa, perquè ajudarà a evitar altes concentracions d’alumnat amb necessitats especials, i incidirà directament en la qualitat de l’educació.