Singulars Cecot Formació I Desenvolupament

Arrenca la seva 4a edició del ‘Singulars’, el programa de formació de la Cecot per a joves de 16 a 21 anys

Cecot Formació i Desenvolupament torna a posar en marxa una nova edició del ‘Singulars’ adreçat a joves inscrits al registre de Garantia Juvenil, sota el projecte “Jove, no t’aturis!” amb l’objectiu de promoure la millora de la seva ocupabilitat, treballant el seu projecte professional de manera individual i d’aquesta manera, incentivar-ne la seva contractació laboral. És la quarta edició d’aquest programa que s’impulsa des de l’entitat.

“L’any passat, malgrat les dificultats que l’impacte de la COVID-19,  vam aconseguir que un 40% dels participants s’inserís laboralment i que un 25% retornés al sistema educatiu”, explica Eulàlia Martínez, directora de Cecot Formació i Desenvolupament.

L’altra dada important en les edicions anteriors del Singulars és la del retorn d’una part d’aquests joves al sistema educatiu per reprendre els estudis. “En l’edició de 2019, vam assolir un 53% de contractació o retorn a sistema educatiu del total de participants”, conclou Martínez.

El programa Singulars està dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació i al registre de Garantia Juvenil interessats/des en formar-se en un ofici.

Cecot Formació i Desenvolupament capacitarà, professionalitzarà i orientarà aquests joves, en tres especialitats: activitats auxiliars de magatzem, activitats auxiliars de comerç i operacions auxiliars de muntatges i manteniment d’equips elèctrics i electrònics.

La principal novetat aquest any és que es realitzaran unes accions formatives professionalitzadores i mòduls de pràctiques en centres de treball, orientats a l’obtenció de Certificats de Professionalitat”, explica Martínez, “aquests pla contempla una formació formal teòrica i pràctica per tal que els joves obtinguin el reconeixement i les acreditacions de les unitats de competència que componen el certificat, a més d’una titulació oficial reconeguda a tot l’estat espanyol”.

Els Certificats de Professionalitat es complementaran amb una formació en competències que ajudaran als participants a potenciar i consolidar habilitats comunicatives i emocionals, així com actituds i experiències en el context de les relacions humanes i socials.

En paral·lel, l’equip tècnic de Cecot Formació i Desenvolupament acompanya als participants mitjançant els serveis d’orientació i de tutorització individual per tal d’aconseguir una inserció laboral estable o el reingrés al sistema educatiu formal del/la jove participant que és l’objectiu principal del projecte.