Arrenca l’estudi de camp per controlar la fertilitat dels senglars a Terrassa, Sant Cugat, Vacarisses i Matadepera

Arrenca l’estudi de camp del projecte pilot per controlar la fertilitat dels senglars en zones urbanes i periurbanes. L’objectiu és posar fre al ritme de reproducció que està assolint l’espècie i, com a conseqüència, reduir el nombre d’incidències que provoca la seva proximitat a les poblacions.

S’ha fet aquest dijous a Matadepera amb un exemplar mascle al que s’ha aplicat el tractament. No es tracta d’una esterilització química i és reversible. Al llarg d’aquest any la vacuna se subministrarà a un centenar d’animals dels municipis promotors del projecte i propers al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt: Terrassa, Sant Cugat, Vacarisses i Matadepera. La fase experimental es repetirà també en els propers tres anys, període en el que es vacunaran 300 porcs més.

El projecte és el primer d’aquestes característiques que es fa a l’Estat espanyol i ja ha donat bons resultats amb cérvol de cua blanca als Estats Units i en senglar en captivitat al Regne Unit.

Al llarg d’aquests quatre anys els investigadors faran el seguiment periòdic dels paràmetres biològics dels exemplars vacunats, per poder avaluar l’efectivitat del tractament i la incidència en l’animal i en el seu comportament. En qualsevol cas, es tractaria d’una eina complementària a les que ja s’apliquen.