Arrenca un cicle que aborda les polítiques públiques per la igualtat i contra la discriminació

El Vapor Universitari ha acollit aquest dimecres a la tarda la primera sessió del cicle de formació i debat sobre interseccionalitat a la ciutat “Igualtats connectades”: “Interseccionalitat. Què és i com la podem posar en pràctica?”.

El cicle va a càrrec de Lucas Platero, doctor en Ciències Polítiques i Sociologia que combina la labor docent d’intervenció sociocomunitària amb la investigació i l’activisme trans.

“Igualtats connectades” és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Terrassa amb finançament europeu i la participació de la Universitat de Vic i de l’associació CEPS Projectes Socials.

La iniciativa pretén aplicar la interseccionalitat en les polítiques públiques per la igualtat i contra la discriminació. L’enfoc interseccional posa l’accent en el fet que sovint hi ha més d’un factor de discriminació en una mateixa persona, creant noves necessitats a l’hora de prevenir i evitar la discriminació.

En total hi ha cinc tallers dirigits a la societat civil, entitats, particulars i professionals. L’objectiu és formar, sensibilitzar i reflexionar conjuntament sobre la incidència interseccional dels eixos de desigualtat, així com també recollir experiències i aportacions.