Arrenca una Fira Modernista amb 400 activitats i la dansa com a protagonista

Últims preparatius per a tenir-ho tot a punt perquè arrenqui la vintena edició de la Fira Modernista. Les parades ja anaven agafant forma aquest matí al Raval de Montserrat i els botiguers s’encarregaven d’engalanar els carrers per a tornar, encara que sigui una mica, a la Terrassa de principis de segle XX.

Aquest any la fira girarà entorn la dansa, una forma d’expressió artística que va ser un element rellevant de la cultura modernista. Per això hi haurà un ampli ventall de propostes de la mà de diferents grups i entitats vinculades al món de la dansa.

En total seran 400 activitats que tindran lloc, principalment, dissabte i diumenge. Aquest divendres, però, ja hi ha els primers actes, com per exemple la inauguració de l’exposició «Jocs, joguines i entreteniments» a l’Arxiu Tobella i la mostra «Un tast de modernisme” a la Factoria Cultural de Terrassa. També hi ha programada una actuació dels Castellers de Terrassa a la plaça del Progrés i, a la nit, la il·luminació estàtica a la Masia Freixa.

Els actes es repartiran en 7 espais. Aquest any es perd el Passeig per les obres que s’hi estan fent però es guanyen els voltants de la Sagrada Família, on tindrà lloc la Festa de la Santa Creu i l’Arbre de Maig.

No hi faltarà el gruix habitual de la Fira: els mercats d’alimentació i artesania, la fira de ciutats modernistes, el Trenet del 1900, l’ambientació als carrers, els tallers d’oficis, els espectacles itinerants i les visites guiades.

Les grans novetats seran el reforç de la programació nocturna i la instal·lació d’un globus aerostàtic al pati de l’Escola Pia per a contemplar la ciutat des de les alçades. També s’hi afegeix un repte de TikTok per a ballar al ritme de la música de l’època.

La majoria de les activitats de la Fira Modernista es desenvolupen als carrers i places del centre de la ciutat, la qual cosa comporta talls de carrer i desviaments de trànsit i transport públic durant tot el cap de setmana.

Tota la programació es por consultar a www.firamodernista.cat