Arrenquen els actes religiosos de Setmana Santa

La tradició cristiana commemora durant la Setmana Santa la Passió, la Mort i la Resurrecció de Jesucrist. A Terrassa, des de diumenge de Rams fins diumenge de Pasqua es produiran diverses celebracions tant a parròquies i esglésies, com també pels carrers de la ciutat. Com a prèvia d’aquests dies de festivitat religiosa, la Seu d’Ègara ha acollit entre dimarts i dijous la representació de «La Quarta Copa»; un acte sacramental de la Pasqua, a través de l’escenificació, la música i les imatges que acompanyen una narració literària.

Les festes centrals del cristianisme s’iniciaran oficialment diumenge amb la Benedicció de Rams, a càrrec del bisbe Salvador Cristau. Serà a les 12h del migdia quan centenars de persones es congregaran a la Plaça Vella per beneir palmes, palmons i rams de llorer, recordant l’entrada de Jesús a Jerusalem. Com cada any per Dijous Sant, el barri de Les Arenes es volcarà amb la processó de l’Encuentro, a partir de les 10h de la nit, amb la col·laboració de confraries i germandats, i amb una gran participació popular.

L’endemà, Divendres Sant, es commemora la mort de Jesucrist a la creu. A partir de les 8h del vespre, arrencarà el Via Crucis des de la Catedral, recorrent els carrers del centre fins acabar en aquest mateix punt. Finalment, el diumenge es celebra la Resurrecció de Jesús amb una gran solemnitat a totes les parròquies. El bisbe presidirà la Missa de Pasqua, a les 12h al Sant Esperit, amb participació de la Capella de Música de la Catedral.