Arriba a Terrassa la campanya ‘Votes aquí? Matricula els teus fills i filles aquí!’

El Col·lectiu d’Escoles contra la Segregació impulsa la campanya “Votes aquí? Matricula els teus fills i filles aquí!”. El col·lectiu vol interpel·lar directament el veïnat dels centres “desafavorits” on, segons expliquen, aquest diumenge es donarà la paradoxa que moltes de les famílies d’aquestes escoles i instituts no tindran dret a vot. L’objectiu és conscienciar les famílies veïnes de la seva capacitat per revertir els ghettos escolars, possibilitant que l’escola sigui un reflex fidel del barri, no pas una excepcionalitat on s’hi concentri un determinat perfil social d’infants.

Expliquen que els alts índexs de segregació escolar existents a Catalunya no es corresponen amb la baixa segregació residencial existent. Afegeixen que arreu del país, multitud d’escoles classificades oficialment com a “de màxima complexitat” es troben en barris del tot heterogenis, on famílies de classe mitjana, famílies humils, famílies autòctones i famílies nouvingudes conviuen amb total normalitat. Destaquen, però, que a l’hora d’escolaritzar els fills, els uns fugen de l’escola del barri per buscar-ne d’altres que acullin famílies d’un determinat estatus socioeconòmic.

Aquest fenomen és el que precisament s’han proposat de denunciar aquest 14 de febrer una vintena d’escoles “de màxima complexitat” d’arreu del país que actuaran com a seu electoral, que veuen com el seu veïnatge tan sols les visita quan s’ha de dipositar la papereta a l’urna.