Arriba a Terrassa Latent, el nou festival dedicat al disseny i a les arts gràfiques i digitals

Del 4 al 7 de novembre Terrassa acollirà la primera edició de LATENT, un festival que aplegarà professionals del sector del disseny en les seves diferents disciplines. Conrad Roset, Hey Studio, Javier Jaén o Íngrid Picanyol, són alguns dels artistes que formaran part d’aquesta primera edició del festival que busca promocionar, empoderar i donar veu al talent emergent de la ciutat, sobretot en l’àmbit de les arts gràfiques i digitals. Durant quatre dies es faran 13 conferències, 2 concerts, 2 exposicions, 2 masterclass, 2 workshops i 1 speedmeeting que convertiran la ciutat en la capital de disseny.

La programació i la reserva d’entrades ja està disponible al seu web. LATENT és un festival de nova creació que neix amb l’objectiu de difondre i empoderar el talent creatiu sobretot en els àmbits del disseny i les arts digitals. L’esdeveniment serà presencial i concentrarà la seva activitat durant els propers 4, 5, 6 i 7 de novembre a diferents localitzacions de Terrassa. Dins la programació, que tindrà com a fil conductor la creativitat i les noves tendències, destaquen les conferències de reconeguts artistes que parlaran sobre la seva trajectòria professional com Conrad Roset, Hey Studio, Javier Jaén, Ingrid Picanyol o Gimmewings.

La música també serà present a LATENT amb els concerts de IHHH & Desilence i Ikram Bouloum, ambdos propers al gènere electrònic i que combinaran l’audiovisual amb la música. Una altra de les activitats més destacades seran els DIÀLEGS LATENT, una taula rodona on professionals terrassencs del sector conversaran de manera informal sobre les tendències creatives actuals. A més,el festival també aposta per la formació i l’aprenentatge, oferint dos tallers i dues classes magistrals amb experts en la materia. Amb això, un dels objectius principals d’aquesta primera edició és promocionar i destacar projectes locals i alhora posar en relleu el talent emergent terrassenc.

Les ponències ocuparan tota la jornada de dissabte i comptaran amb noms com: Conrad Roset – Format a la facultat de Belles Arts de Barcelona, treballa com freelance i per a diferents marques, agències de publicitat i editorials. Ha exposat en galeries i museus com el MOCA de Virgínia, SopkeArt a San Francisco, London Milles a Londres, Tipus Infames a Madrid o Artevistas i Miscelanea a Barcelona. A més, col•labora com a professor d’il•lustració a l’Escola de disseny BAU. Hey Studio – Estudi creatiu amb seu a Barcelona des del 2007.

Treballa principalment en projectes de disseny gràfic i il•lustració per a clients de tot el món. Destaca per les seves campanyes de comunicació conceptual amb il•lustracions úniques i que defineixen pels colors vius i les formes geomètriques. Javier Jaén – Poeta visual i artísta gràfic, ha participat en exposicions a Nova York, Londres, Mèxic, El Salvador, Tallin, Seül, Rotterdam, París o Roma. El 2020 ha estat considerat per Forbes com un dels 100 espanyols més creatius. Ha estat professor a l’IED, BAU, IDEP, i sovint imparteix tallers i conferències en diverses escoles internacionals d’art i disseny. El seu treball més recent ha estat el cartell de la pel•lícula Madres Paralelas de Pedro Almodóvar.

Íngrid Picanyol – Directora creativa, dissenyadora gràfica i fotògrafa establerta a Barcelona. Abans de dirigir el seu propi estudi, va treballar amb Suki Design Studio, RoAndCo (NYC), Javas Lehn Studio (NYC) i ByFutura (CDMX) i ha viscut a ciutats com Nova York o Ciutat de Mèxic. Actualment dirigeix el seu propi estudi a Barcelona, elaborant projectes amb els que ha guanyat nombrosos premis. També col•labora com a docent a l’Escola de disseny Elisava.

Gimmewings – Estudi de Motion Design, creat l’any 2019 per Gerard Mallandrich i David Galar, especialitzat en utilitzar l’animació i la interacció per comunicar conceptes a través del moviment. A més, el festival, el qual un dels principals objectius és apostar pel talent emergent, ha volgut donar veu a projectes i iniciatives creatives locals. D’aquesta manera s’han seleccionat 7 Talents Latents. Meritxell Casamira, La Esquina, La Rectoria, Álvaro Studio, Windowsight, Xavi Martínez, i Terrassa Walls d’Anna Taratiel que explicaran en què consisteixen els seus projectes.