Arriba “El llibre del Paraulògic” la versió paper del popular joc digital

La llibreria Abacus acull la presentació catalana d’«El llibre del Paraulògic», la versió en paper del conegut joc popularitzat a través d’una aplicació de mòbil. Aquest dimecres s’han plantejat diferents reptes lingüístics als assistents a l’acte, amb diversos premis pels encertants. Pau Vidal i Jordi Palou, creadors del joc, també signen aquesta primera edició.

L’acte no se l’ha volgut perdre l’escriptor Màrius Serra. Enganxat confés al joc, amb una fórmula que diu funciona bé entre els catalans. El Paraulògic és un joc dissenyat per Rodamots en què s’han de formar paraules amb una combinació de 7 lletres sempre que hi aparegui la lletra situada al centre d’una mena de rusc. Les paraules han de tenir un mínim de tres lletres i no es poden conjugar verbs.

Un «tuti», la puntuació més alta, és quan s’utilitzen totes les lletres plantejades. En l’actualitat unes 200.000 persones es connecten cada dia en mig milió de sessions al joc del Paraulògic. Una comunitat de jugadors que discuteixen i comparteixen paraules i solucions, ampliant així també el seu coneixement de la llengua.