Arriba el TNT més crític, amb 22 muntatges innovadors i d’alt risc creatiu

Entre el 30 de setembre i el 3 d’octubre Terrassa torna acollir el Festival de creació de noves tendències teatrals, el TNT. Aquest any amb un pressupost de 360.000 euros, proposen 22 espectacles, 11 estrenes, 8 creacions de les companyies residents i 3 espectacles infantils dins el cicle TNT Kids. Una edició que utilitza la imatge de la paraula polisèmica «Florir» com a podrit, però també com a renaixença d’alguna cosa.

Una reflexió sobre l’entorn, tant com a individus, com a espècie, en un any de pandèmia que plana sobre moltes de les propostes teatrals. Alguns dels artistes han parlat aquest divendres de les seves creacions en l’acte de presentació al Teatre Principal. Entre les propostes, «Neti Neti» una investigació de mirada femenina de la ballarina i performer resident Amalia Fernández, a la Casa de la Música.

Una de les novetats és la descentralització del Festival amb dos espectacles: «La llista» de Quim Bigas que es farà primer a Ca n’Anglada i «Vivir en videoclip…» un muntatge festiu obert a la participació, a la plaça Primer de maig. Pel què fa al TNT infantil es proposa el «Cámping de las Delicias» al local de Minyons, «Cases» de Xesca Salvà al Teatre Principal i «Dit Dit» de Conde Galí, a la Casa de la música.

Les entrades costen entre 3 i 11 euros amb reserva prèvia a la pàgina web del Festival que també comptarà amb una jornada professional per a programadors. Tota la programació a www.tnt.cat.