Arriba el TNT més segur amb 16 espectacles originals i innovadors

Arrenca aquest divendres i fins diumenge la 13a edició del Terrassa Noves Tendències, el TNT, marcada per les mesures contra la Covid-19 i l’estrena en la direcció del Festival de Marion Betriu. En total es podran veure 16 espectacles, 7 dels quals estrenes, repartits en 11 espais de la ciutat. Les propostes es podran seguir de forma presencial i amb totes les mesures de seguretat i quatre d’elles en streaming com són Explore el jardin de los Cárpatos, de José y sus hermanas; It don’t worry me, d’Atresbandes i Lo pequeño, de Cris Blanco, Guillem Mont de Palol i Jorge Dutor.

Els preus dels espectacles estant entre els 3 i els 11 euros. El TNT continua apostant per les pràctiques innovadores que impulsin nous formats damunt l’escenari amb temàtiques d’actualitat com són l’ecologia, el gènere, la desigualtat, la diversitat o l’hegemonia, entre d’altres aspectes. Aquest any el TNT inclou peces fetes a partir de la participació comunitària com ara Vincdesdevenir, de Quim Bigas, o El sol va per dins, un audiovisual del col·lectiu Nyamnyam.

També peces per a pocs espectadors on s’apel·la a la interacció del públic, trencant els límits de l’escena i passant pel cinema, l’art sonor, les arts plàstiques o la performance. També per gaudir en família el festival proposa els espectacles Lo pequeño en una peça que juga amb l’expectativa, l’expectació i l’espectacularitat. Com cada any, el TNT celebrarà una jornada per a professionals només iniciar-se la trobada, on es faran presentacions escèniques dels sis nous projectes d’artistes residents al TNT.

També es farà una taula rodona sobre les noves formes de diàleg entre institucions culturals i artistes. La nova edició de les noves tendències en arts escèniques comença aquest divendres a les 4 de la tarda a la Nova Jazz Cava, amb Brilliant Corners, de l’Orquestina de Pigmeos.