Arriba la neu a Terrassa però sense causar problemes greus de mobilitat

Després de tants dies parlant-ne i de veure’n a altres comarques per fi la neu ha arribat a Terrassa. Ho ha fet a partir del migdia, quan els primers flocs han començat a caure amb timidesa Ha estat a mitja tarda, cap a les sis, que la precipitació s’ha intensificat, els flocs eren més gruixuts i ha agafat una mica en alguns punts, enfarinant les zones de gespa, jardins i parcs, com el Parc de Vallparadís, que s’ha començat a emblanquinar. A la neu calia sumar-li un fred intens, amb temperatures fregant els zero graus. Qualsevol mètode és vàlid per resguardar-se d’una climatologia a la que no estem acostumats a Terrassa.

La neu que ha caigut, però, no ha comportat problemes importants de mobilitat. El Comitè d’Emergències s’ha reunit aquesta tarda a l’Ajuntament per valorar la situació i coordinar els diferents serveis municipals que participen en els dispositius especials en casos de neu i fred. De fet l’Ajuntament ja va activar les primeres actuacions preventives aquesta passada nit i estan a punt per afrontar les incidències que es puguin generar al llarg de les properes hores. I és que segons les previsions, l’alerta de neu continuarà fins demà al migdia i és aquesta nit i matinada quan les nevades podrien ser més intenses a la comarca.

D’altra banda el Pla Neucat ha restringit la circulació de camions i ha suspès el transport escolar a tot el país. Els centres educatius demà al matí obriran, però ho faran en situació de no normalitat lectiva. El Consell Comarcal, que també ha suspès el transport escolar, demana que no es substitueixi per transport particular.

El cas és que, aquesta tarda, la gran majoria d’activitats extraescolars i esportives ja han quedat anul•lades. També ha quedat anul•lat el Mercadal dels dimecres a l’Avinguda Béjar, per tal d’evitar riscos a paradistes i clients.