‘Artinfusió amb la dansa’ uneix l’Escola França i LaFACT per afegir valor al seu projecte educatiu

Configurar un projecte educatiu singular i d’excel·lència. Això és el que pretén el programa Artinfusió, que des del gener ha unit l’Escola França i laFACT Cultural per acostar l’alumnat al món de la dansa. L’objectiu és aportar valor afegit i atractiu a l’escola.

Foto Artinfusió Dansa4

Prop d’un centenar d’infants de primer i segon de primària participen en aquesta iniciativa que consisteix en un conjunt de classes setmanals de dansa en horari lectiu, dins de les assignatures d’educació física i música.

Foto Artinfusió Dansa1

La formació va a càrrec de ballarins professionals que estan cursant el Programa d’Alt Rendiment en dansa de LaFACT Cultural i que estan becats per l’ajuntament. El fet que els participants provinguin d’arreu del món fa possible, a més, impartir moltes de les classes en anglès i reforçar aquesta matèria.

Foto Artinfusió Dansa3

Aquesta és la segona experiència a Terrassa del projecte Artinfusió. El curs passat l’aliança va ser entre l’Escola Auró i l’Escola Municipal d’Art de Terrassa en l’àmbit de les arts plàstiques. Llavors es va aprofitar l’art contemporani com a base educativa, integrant l’expressió artística com a recurs didàctic.

Foto Artinfusió Dansa

Més enllà del propi programa, el que s’aconsegueix també és posar els estudis artístics a disposició de persones que normalment no hi tenen accés.