Artur Martínez s’estrena amb una estrella Michelin amb el restaurant Aürt

La gastronomia catalana té noves estrelles Michelin. La guia francesa ha reconegut amb dues estrelles el restaurant Angle, de Barcelona, del mediàtic Jordi Cruz. A més, tres restaurants catalans s’estrenen amb un una estrella Michelin. Són Aürt i Cinc Sentits, a Barcelona, i Deliranto, a Salou.

En el cas concret d’Aürt, està situat a l’Hotel Hilton Diagonal, davant del Fòrum. En destaca la cuina “moderna i tècnica” que elabora en aquest espai singular el terrassenc Artur Martínez. Aquest xef ja va obtenir la distinció de l’estrella pel Capritx, de Terrassa.

El restaurant Aürt va obrir les seves portes a mitjans del passat febrer i representa una oportunitat d’estendre i aprofundir en el seu concepte gastronòmic basat en la qualitat i el producte de proximitat.

Aürt està basat en “l’exotisme de proximitat” i la dignificació de la quotidianitat, segons el seu responsable. El mateix cuiner defineix el seu estil com un contrast culinari “d’inspiració japonesa i materialització mediterrània”.

A més, cada plat es preparà curosament davant del client en un espai exclusiu pensant per 15 persones. La cuina està a la vista i el xef i el comensal poden interactuar directament.