Artur Moncal, una vida dedicada a l’ensenyament, la natura i la cultura popular

Artur Moncal escull l’Institut Ègara per parlar de la seva proclamació com a Terrassenc de l’Any. Aquí va passar els darrers 14 anys de la seva vida laboral fins que es va jubilar al 2016. El seu retorn és celebrat pels seus excompanys, senyal que hi va deixar bona empremta. Abans havia estat dues dècades de mestre a l’escola Serralavella d’Ullastrell.

L’ensenyament és un dels tres pilars sobre els que Artur Moncal ha forjat la seva vida. Els altres dos, la natura i la cultura popular. De ben jove s’apunta al Centre Excursionisme i allà, en plena transició, s’implica en la recuperació de la cultura popular.

Forma part dels Minyons des dels inicis i, ja aquest segle, participa en la creació del Ball de Serrallonga, assumint el paper del bandoler. Des de fa tres anys és el vice-president de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa.

Aquesta triple dedicació d’Artur Moncal a l’ensenyament, la natura i la cultura popular l’han fet mereixedor del Terrassenc de l’Any, un reconeixement que rebrà aquest dissabte.