Assaig obert de ‘La ballarina de Picasso’ abans de la seva estrena, el 7 d’abril

El Ballet de Catalunya estrena el proper diumenge, 7 d’abril, ‘La ballarina de Picasso’ i, per anar fent boca, va fer dissabte un assaig obert al públic al Centre Cultural.

El coreògraf de la Het National Ballet, Remi Wortmeyer, n’és el principal responsable i ja fa dies que es troba a Terrassa preparant aquesta estrena mundial. La direcció artística anirà a càrrec d’Elias Garcia amb l’acompanyament de Larissa Lezhnina.

Aquesta nova creació pròpia és un ballet en dos actes inspirat en la figura de la ballarina Olga Khokhlova, qui va ser la primera esposa del pintor malagueny, i el triangle amorós entre el matrimoni i l’amant de Picasso, Marie-Thérèse.

‘La ballarina de Picasso’ representa el primer gran ballet de Remi Wortmeyer. Aposta per una peça de gran format amb una barreja d’estils neoclàssic i contemporani, basant la seva coreografia en la música de Stravinsky. El compositor va treballar i col·laborar amb els Ballets Russos, nexe pel qual Picasso coneixeria la seva dona.

L’escenografia és minimalista i a contrallum amb un vestuari ple de color i d’estil picassià. Tot plegat, amb l’objectiu d’endinsar el públic en la mateix interior dels quadres del geni. A més, el coreògraf vol reivindicar el paper de la dona com a pilar fonamental dins la societat i el valor de la igualtat de gèneres.