Assaig previ a la jornada electoral de diumenge amb un simulacre a la Masia Freixa

Cues amb desenes de persones esperant per emetre el seu vot, meses constituïdes, paperetes electorals i, el més important, les urnes. Aquest és l’aspecte que presentava aquest dimecres al matí la Masia Freixa; però que ningú s’espanti, les eleccions no s’han avançat de dia. Es tracta doncs d’un simulacre; una prova pilot que ha de permetre comprovar que tots els elements de seguretat funcionen de cara a la jornada electoral del diumenge. Generalitat i Ajuntament han organitzat a Terrassa aquest dispositiu, el qual s’ha reproduït també en diversos municipis catalans.

Unes cinquanta persones voluntàries, la majoria d’elles de Creu Roja, han participat en aquesta simulació electoral sense que es registrés cap mena d’anomalia. Entre els objectius d’aquest muntatge, escenificar que els comicis es poden celebrar sense perill per la salut i combatre així l’abstenció d’una part de l’electorat.

La jornada electoral fictícia ha acabat amb la simulació de l’escrutini i la correcta extracció dels equips de protecció individual. Tot un exemple de com actuar per tal de que l’exercici democràtic s’imposi en l’escenari de pandèmia i així poder exercir dos drets fonamentals, com són el dret a la salut i el dret de sufragi.