Assajos oberts del Ballet de Catalunya abans de dur ‘El Trencanous’ de gira pels països bàltics

El Ballet de Catalunya se’n va una setmana als països bàltics. Entre diumenge i dijous que ve farà sis funcions d’El Trencanous: quatre a Lituània, una a Estònia i una a Letònia.

Aquest any doncs la companyia amb seu al carrer Mare de Déu dels Àngels no representarà a Catalunya el clàssic de Nadal de dansa inspirat en el conte d’Enst Hoffmann i amb música de Txaikovski.

Tot i no veure’s enguany a la ciutat, els terrassencs han pogut presenciar algun dels tres assajos oberts que la companyia ha fet a la seva seu. Els assistents, fins a seixanta en cada sessió, veuen l’assaig de tot l’espectacle amb la trentena de ballarins actuant a només dos metres i vestits com els dies de funció.

El director artístic del Ballet de Catalunya, Elías Garcia, introdueix l’obra i va comentant alguna de les escenes per entendre-la millor. Un diàleg al final de l’assaig permet al públic fer preguntes i intercanviar opinions.

No és el primer cop que el Ballet de Catalunya fa aquest tipus d’assajos oberts previ a una gira a fora. De fet el seu local, situat en una cantonada i amb les parets de vidre, ja és tot un aparador i tothom que hi passa per davant ja veu l’activitat que s’hi fa a dins.

El Ballet de Catalunya estrenarà al febrer, al Teatre Principal, una creació d’Elías Garcia basada en Romeu i Julieta.