Atlètic-Polo i el derbi entre CD Terrassa i Egara, plats forts de la primera jornada

Aquest dimecres s’ha fet el sorteig del calendari de les Lligues Nacionals d’hoquei herba de la temporada 2022-2023. S’ha fet a la Fan Zone ubicada a la Plaça de Can Roca, aprofitant la celebració del Mundial, com una activitat paral·lela més de la competició.

La Divisió d’Honor ”A”, tant masculina com femenina, arrencarà el cap de setmana del 17 i 18 de setembre i la lliga regular finalitzarà el 3 i 4 de juny del 2023. Estarà formada per 12 equips i no per deu com aquesta última campanya. Serà una lliga regular a doble volta, on els quatre primers disputaran la Final Four pel títol. El penúltim promocionarà per no baixar i sí ho farà l’últim classificat.

L’exinternacional egarenc Santi Freixa ha estat l’encarregat del sorteig de la Divisió d’Honor “A” Masculina. El vigent campió, l’Atlètic Terrassa, tindrà un debut exigent davant la visita del RC Polo. Aquesta primera jornada ha volgut deparar el primer derbi de la lliga entre el CD Terrassa, que torna a l’elit de l’hoquei estatal després del seu ascens, i el Club Egara a Les Pedritxes. El clàssic es farà esperar fins a la penúltima jornada, primer a Can Salas.

A l’igual que a la masculina, Terrassa comptarà de nou amb tres equips a la Divisió d’Honor “A” Femenina, després de l’ascens de l’Atlètic. Les mans innocents en el sorteig han estat les de la Berta Bonastre, directora de la Copa del Món Femenina. L’únic que debutarà a casa serà el Club Egara, que rebrà un dels nouvinguts, el CH Pozuelo. El CD terrassa visitarà el Júnior FC, mentre que les de Can Salas viatjaran a Donosti per enfrontar-se a la Reial Societat. Ja hi haurà derbi local en la segona jornada entre CD Terrassa i Egara.

També s’ha fet el sorteig de la categoria de plata, la Divisió d’Honor “B”, que pateix un canvi més radical. S’incrementa els nombre d’equips a 16, amb dos grups de vuit. Els quatre primers de cadascun lluitaran pel títol i per pujar en una segona fase en la qual arrossegaran els punts de la primera. Els quatre últims competiran per no baixar de categoria.