Augment del 48% en les famílies terrassenques que necessiten ajuda de la Creu Roja

Aquests dies la Creu Roja de Terrassa ha començat a distribuir kits de suport social i targetes d’alimentació infantil a les persones més vulnerables de la ciutat. L’actual crisi sanitària ha fet créixer la necessitat d’aquest tipus d’ajudes. En el cas de l’alimentació, per exemple, Creu Roja ha atès 1.400 famílies terrassenques, la qual cosa significa un augment del 48% respecte abans de l’actual crisi sanitària.

Abans que es decretés l’estat d’alarma, el suport de la Creu Roja a l’alimentació es basava en tres projectes: la distribució mensual de cistelles d’aliments d’El Rebost a 800 famílies, les targetes d’alimentació a 147 famílies i les beques menjador per a 47 joves d’instituts de la ciutat. Amb la Covid-19, totes aquestes xifres han augmentat: les cistelles d’alimentació arriben ara a 1.150 famílies, mentre que les targetes d’alimentació a 224. Tots aquests serveis s’ofereixen de manera coordinada amb els Serveis Socials municipals. La principal novetat ha estat la distribució de 50 kits per atendre urgències d’alimentació, un projecte creat el 2009 a conseqüència de la crisi econòmica però que s’havia deixat de fer l’any 2013.

A més, el confinament ha obligat la Creu Roja a crear un sistema de distribució domiciliària des d’on s’han atès mensualment 90 famílies.