Augmenta la participació en el programa europeu Erasmus per a Nous Emprenedors

Fins a 166 nous emprenedors i empreses d’acollida han participat en la darrera edició del programa de mobilitat, Erasmus per a Nous Emprenedors. Susana Requena, emprenedora d’un petit taller de ceràmica i treballadora a l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat del Vallès, és una d’aquestes participants i ha finalitzat la seva estada a Tolousse, un dels fins a 36 països que participen al programa. Aquest any també està prevista la incorporació de tres països al programa, els Estats Units, Israel i Singapur

Segons expressa l’emprenedora, la seva experiència ha superat totes les seves expectatives i li ha permès plantejar l’orientació i el posicionament futur del seu propi negoci: “Haver estat treballant a fora durant aquesta etapa, a part de practicar l’idioma i conèixer un altre entorn de tasques creatives, m’ha fet veure que precisament el meu producte ha de sortir fora de Catalunya”. Amb la mirada posada en l’aprenentatge i l’adquisició de noves competències, la Susana també reconeix que és imprescindible accedir a aquest tipus d’intercanvi amb la ment oberta i descobrir altres maneres de fer les coses “que et permet veure a tu mateixa professionalment des d’una altra perspectiva”.

El programa està gestionat per la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa i té com a missió promoure a nivell europeu l’aprenentatge i la transferència de coneixements a través de l’intercanvi transnacional de nous emprenedors i empreses europees consolidades. En el període 2017-2018, un total de 91 emprenedors han fet una estada en un total de 75 empreses de tot Europa.

Des del febrer de 2017, la Cambra de Terrassa assumeix el rol de líder del consorci europeu que opera en el marc del programa després que l’entitat terrassenca renovi el conveni amb la Comissió Europea per un període de sis anys. Aquesta és una mostra més de la confiança que té  l’organització comunitària per la trajectòria de la Cambra en la gestió de projectes en l’àmbit dels intercanvis internacionals. Des de l’any 2009, la Cambra ha participat activament i de forma ininterrompuda en el programa europeu Erasmus per a Nous Emprenedors.