Augmenta la pressió humana al medi natural després del confinament

El Vallès Occidental ha estat la comarca amb més incendis de la província de Barcelona amb 31 focs agrícoles o forestals però que cap ha superat la mitja hectàrea, excepte un incendi de Montcada i Reixac. El Vallès també és la comarca amb més abocaments inflamables de tota la província, tot i haver conscienciat a 3.190 persones, més del doble que l’anterior campanya.

Així ho recull el balanç del Pla d’Informació i Vigilància d’Incendis Forestals que destaca d’aquesta campanya l’augment de la pressió humana a l’espai natural sobretot a partir de finals de juny, després del confinament. En total, a les comarques de Barcelona hi hagut 124 incendis, 4 més que el 2019, que han afectat més de 13 hectàrees, un 87 per cent inferior a l’any passat.

Els incendis periurbans són la tipologia de focs que més ha augmentat aquest any. En aquest temps s’ha informat a més de 66.000 persones, xifra rècord històric de la campanya i amb un augment del 54 per cent respecte l’any anterior. De les 252 infraccions detectades, 216 han estat dissuadides directament pel personal d’informació. Les infraccions més freqüents han estat l’ús de barbacoes fora de normativa i l’ús de maquinària que genera guspires sense autorització.