Augmenta l’espera per anar a examen pel carnet de conduir

Les autoescoles terrassenques porten a examen un 30 per cent dels alumnes que abans del Covid-19 anaven a examinar-se per treure’s el carnet de conduir. Aquesta situació es deu a la manca d’examinadors de la Direcció General de Trànsit, una situació que les autoescoles denuncien des de fa més de dos anys.

També pels cupos establerts pel mateix organisme que limita el número d’alumnes que es poden examinar segons els aprovats de cada centre. Una situació que el confinament i la pandèmia ha agreujat. Les autoescoles denuncien una situació límit mentre esperen un pla de xoc anunciat per la DGT i que no arriba. El resultat de tot plegat: pèrdues econòmiques i llargues llistes d’espera per treure’s el carnet de conduir.

Ja fa temps que els examinadors de la DGT no cobreixen la demanda que hi ha en l’actualitat. Una situació que cada Comunitat Autònoma pateix en diferent mesura. Per primera vegada aquest agost s’han fet examens per conduir, un regal enverinat pels centres d’ensenyament que també han vist reduir el nombre d’alumnes que es podien examinar. Hi ha autoescoles que es troben en una greu situació pel baix nombre d’alumnes que poden arribar a examen.