residències 2

Augmenten els cribratges a professionals en les residències i centres de dia

Es reforcen els cribratges a professionals en residències i centres de dia. Així, augmenta la freqüència dels cribratges a professionals, voluntaris i alumnes en pràctiques en tots els centres residencials i centres de dia. A més, es reconduirà l’activitat dels voluntaris no vacunats cap a àrees de menor impacte en termes de protecció de la salut.

Aquesta és  una de les mesures que ha adoptat el Departament de Drets Socials i el de Salut a l’àmbit de residències i centres de dia de gent gran,  i de persones amb diversitat funcional, per minimitzar l’entrada del virus davant de la vulnerabilitat d’aquests col·lectius. A més  es pretén prevenir la possibilitat d’entrada de la nova variant Òmicron a les residències.

Tots els centres es reforçaran les directrius internes de prevenció i control d’infeccions, especialment en els espais comuns. També s’evitarà l’assistència dels professionals a sessions, congressos o reunions presencials.

En els centres residencials,  es manté la normalització de les visites i de les sortides dels residents però s’adaptaran les condicions per accedir als mateixos recintes residencials per les visites i es controlarà els residents a la seva tornada.

Pel que fa a les residències verdes i taronges, els visitants hauran de mostrar el certificat digital COVID per accedir al centre. En el cas de no disposar-ne, se li oferirà realitzar un TAR.

Noves mesures davant de la variant Òmicron

En cas de brot per Òmicrom, tant els treballadors no immunitzats com els immunitzats que hagin estat en contacte estret, hauran de fer quarantena de 14 dies al seu domicili. Aquest mateix procediment s’establirà en aquells usuaris considerats contactes estrets que hauran de fer quarantena en una habitació individual.

Adaptació d’actes lúdics

A les residències i en els centres de dia, les activitats com ara cantades de nadales, visites de Pare Noel o Reis d’Orient, entre d’altres, es podran mantenir a l’exterior. En el cas d’activitats a l’interior,no les podran fer més des 10 persones. També es poden fer activitats no presencials de caràcter lúdic.

Si el centre entra en II fase de mitigació, quedaran suspeses per disminuir el risc de disseminació del virus en un entorn tan vulnerable.