Augmenten les consultes als centres auditius per la dificultat de seguir converses amb mascareta

Amb l’ús de la mascareta a tots ens costa més seguir una conversa. La persona que parla vocalitza molt menys i la mascareta fa de pantalla, dificultant la projecció de la veu. A més perdem el suport que ens dóna inconscientment el moviment dels llavis a l’hora de comprendre un missatge.

Els centres d’audició han notat nova clientela després del confinament, alguns perquè fins aleshores no ho tenien clar, altres perquè ha estat amb la mascareta quan s’han adonat que no tenien l’oïda prou fina.

Fa 20 anys que la Lola Tortosa va obrir un centre auditiu, ara amb el nom de Fonalia. Era el segon que hi havia a la ciutat i ara ja n’hi ha com a mínim quatre. Aleshores portar audiòfon no era molt comú i socialment quedava limitat a la gent gran i a persones amb problemes greus d’oïda. La tecnologia, amb aparells cada cop més petits i eficaços, fa que dur audiòfon avui no suposi cap daltabaix, tampoc pels joves. I la persones més grans volen continuar gaudint de la vida sense cap limitació.

Lola Tortosa té clar que el futur passa per us productes auditius amb més tecnologia. Alguns ja es poden programar i ajustar a distància a través d’un telefon mòbil. Fonalia ho seguirà fent com ho ha fet aquests 20 anys, amb el tracte proper que els diferencia de les grans empreses d’audició.