Autcat considera que l’increment de les cotitzacions no és la reforma que els autònoms necessiten

L’Organització d’Autònoms de Catalunya, Autcat, adscrita a la patronal catalana Cecot, considera que tot allò que impliqui una millora de la protecció dels autònoms és bo i positiu, però estima que, com en altres ocasions, aquesta millora acaba sent una mesura per justificar l’increment de 5 euros en les bases de cotització que s’ha aprovat al Consell de Ministres d’avui.

Tot i això, per a l’Autcat és una mesura parcial i no és la reforma en profunditat que els autònoms necessiten. El col·lectiu defensa que, com s’ha reclamat en diferents ocasions, la solució passa per equiparar els dos règims.

Autcat posa com a exemple que, en el passat,  règims especials com el dels treballadors de la llar i l’agrari van passar a formar part del règim general segons la condició de treballadors per compte aliena o pròpia dels seus integrants.

A més, els autònoms afegeixen que mantenir el sistema diferenciat no dona resposta a les noves formes de treball que demanda la situació econòmica actual i contribueix indirectament a la proliferació de la figura dels “falsos autònoms” per l’abaratiment dels costos socials, fruït d’un empitjorament voluntari de l’assegurament de l’autònom.