AVAN recupera divendres el seu sopar solidari i en destinarà els fons al nou centre d’atenció integral

AVAN fa una crida a participar al seu sopar solidari, que aquest divendres, dia 7, arriba a la 18a edició després de dos anys d’interrupció. La cita és a dos quarts de nou a l’hotel Don Cándido.

S’hi presentarà el projecte del nou centre d’atenció integral, amb serveis de formació, prevenció i divulgació, que l’entitat construirà a la nau Pont Aurell i Armengol, al carrer Sant Francesc, que els ha cedit l’Ajuntament per 50 anys.

Seran 1.500 metres quadrats distribuïts en dues plantes diàfanes, multiplicant per nou la superfície actual, en un espai del centre cívic Avel·lí Estrenjer, amb horaris limitats per l’obertura de l’equipament.

De les 280 persones amb malalties neurològiques que atén ara superarà les 500, inclòs el servei de centre de dia que ara no poden oferir.

El projecte té ara un pressupost de 2,3 milions d’euros però podria pujar per l’encariment de materials. De fet, ja és un 25 per cent més alt que l’import pressupostat l’any passat.

AVAN ja té concedides subvencions de la Diputació i la Generalitat per mig milió d’euros que li permeten, des del juliol, rehabilitar l’estructura de la nau. N’està pendent d’altres i, a banda del sopar de divendres, té en marxa altres campanyes per recaptar fons. Voldrien tenir l’obra acabada en un termini de dos anys.

De moment ja hi han inscrites al sopar de divendres més de 130 persones. AVAN confia arribar a les 200, als nivells d’abans de la pandèmia. La inscripció al sopar costa 60 euros i es pot fer a la seu de l’entitat i a la seva pàgina web.