Avança a bon ritme la vacunació de professorat, gent gran i persones amb discapacitat

Aquest dimecres s’ha produït un dels moments més esperats dels últims mesos per la Maria Rosa i el Ramon, matrimoni i veïns del barri del Cementiri Vell. Tots dos han assistit puntuals a la cita, a les 10h del matí, al Centre Cívic Montserrat Roig, on han rebut la vacuna contra la Covid-19. Com ells, són moltes les persones dependents, majors de 80 anys, que s’injecten aquests dies la primera de les dues dosis de Pfizer-Biontech, amb la il·lusió d’immunitzar-se però, també, amb cert respecte pels possibles efectes adversos. En qüestió de 10 minuts, tràmit superat i valoració molt positiva.

La campanya de vacunació va arrencar també la setmana passada per al professorat dels centres educatius. Els mestres de fins a 55 anys estan rebent aquests dies un SMS on se’ls indica en quins punts i en quins horaris se’ls pot administrar la vacuna. L’Oriol Cos, professor de l’Institut Terrassa, destacava la importància d’aquest pas per a tot el personal educatiu. En aquest cas, les vacunes que rep el personal docent són d’AstraZeneca, un model que en general pot causar mal de cap i febre durant els dos dies posteriors a la punxada.

Durant els primers tres dies d’aquesta setmana, al Centre Cívic Montserrat Roig s’hi han administrat prop de 3.000 vacunes, entre personal docent i gent gran. Un altre col·lectiu que ja està rebent la primera dosi de Pfizer és el de les persones dependents que tenen alguna discapacitat de grau 3, així com tots aquells casos de grau 1 o grau 2 que acudeixen a un centre de dia i es relacionen diàriament.