Avança l’adjudicació a Fundesplai del servei escolar de menjador, amb l’abstenció de l’oposició

Avança l’adjudicació a Fundesplai del contracte de gestió unificada del servei escolar de menjador de Terrassa, amb l’abstenció de l’oposició. L’aprovació de l’expedient es farà aquest dijous en una junta de govern local extraordinària, on també prosperarà una pròrroga condicionada a Sehrs, que es faria efectiva únicament en el cas que qualsevol circumstància afectés la tramitació del nou contracte. Les altres empreses finalistes tindran llavors 15 dies per recórrer.

El tema s’ha tractat aquest dimarts en una comissió en la que el govern ha explicat a l’oposició els detalls de la concessió. Des de la regidoria s’ha recordat que, en la tria, s’ha primat la qualitat dels àpats i l’atenció educativa dels monitors.

L’oposició ha expressat els seus dubtes sobre la gestió de les beques menjador ja que amb l’opció de Fundesplai s’han reduït de forma important les que assumeix l’empresa. El govern assegura que la Fundació Catalana de l’Esplai ha presentat els avals de solvència necessaris, que es reclamaran a la Generalitat com a administració competent les que siguin necessàries i serveis socials seguirà de prop el procediment.

Davant del neguit d’una transició complexa sobre el traspàs del servei i el funcionament dels menjadors, els tècnics han aclarit que estaran pendents de tot el procés, que s’ha fixat un protocol d’avaluació per a tots els centres i que una persona de l’ajuntament farà seguiment diari, de forma aleatòria, a les diferents escoles. Si no es complís amb allò establert, el contracte preveu diverses penalitzacions i, fins i tot, la rescissió del contracte.