Avancen les obres dels nous instituts de Can Roca i Les Aimerigues

El proper 12 de setembre comença un nou curs escolar que, a Terrassa, es presenta amb novetats. Són els nous edificis dels  instituts Can Roca i Les Aimerigues. El primer estava ubicat en barracons al Pla del Bonaire i el segon ocupava l’escola Germans Amat a La Maurina. Les obres avancen a bon ritme.

Els treballs han transformat els terrenys que ocupava l’Institut Can Roca, a l’avinguda Béjar, on ja s’han retirat els mòduls prefabricats que els alumnes han ocupat des de l’any 2012. Els estudiants es traslladaran ara a un nou equipament no gaire llunyà, entre els carrers Ferran Casablancas i Fàtima. El nou centre tindrà 4 línies d’ESO i 3 Batxillerat. El pressupost és de 5,3 milions d’euros.

Pel que fa a l’Institut Les Aimerigues, el nou edifici s’està construint al Roc Blanc, a la cantonada dels carrers Pablo Iglesias i el Passeig d’Icària. El centre tindrà 3 línies d’ESO i 2 de Batxillerat. El cost, en aquest cas, és de 5 milions d’euros.

I una altra de les novetats serà també el nou institut Joan Marquès Casals, amb una oferta de dues línies en el primer curs d’ensenyament secundari. Compartirà espais amb l’escola d’infantil i primària del mateix nom, situada a l’avinguda del Vallès.

El proper curs, Ensenyament ofereix a Terrassa un total de 2.326 places de parvulari de 3 anys. A la secundària, la Generalitat preveu 200 places més que l’any passat al primer curs d’ESO, que responen a l’obertura de tres grups. En total, són 2.513 places.