Façana Humt Lona Axioma Finalista

Axioma Solucions, finalista del XIV Premi Europeu de la Prevenció de Residus

La candidatura d’Axioma Solucions, l’empresa de serveis i suport sanitari vinculada a MútuaTerrassa, ha quedat finalista de la XIVª edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus. Ho ha fet en la categoria d’Empresa i competint amb prop d’una seixantena d’altres candidates, amb una iniciativa emmarcada en el Compromís Verd de l’entitat.

La cerimònia d’entrega dels guardons s’ha celebrat aquest dijous al matí a Dublín, en el marc del Dublin Circular Economy Hotspot. El projecte “Vestim els quiròfans amb zero residus i menys emissions”, va ser seleccionat d’entre un total de 58 nominacions i, a mitjans d’abril, l’“Association of Cities and Regions for Sustainable Resource Management” -l’entitat europea que fomenta la EWWR22- va donar a conèixer que Axioma Solucions era una de les tres finalistes en la
categoria d’Empresa, juntament amb dos projectes més d’abast europeu (un d’Hongria i un altre de Mònaco).

La iniciativa seleccionada ha fomentat un nou model de servei per a 5 hospitals catalans -Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Hospital Universitari Vall d’Hebron, Hospital Universitari Bellvitge, Hospital de Mollet i Hospital Universitari MútuaTerrassa-, d’entre els diversos centres proveïts per Axioma a tot Catalunya, mitjançant la substitució progressiva del material tèxtil quirúrgic d’un sol ús per material reutilitzable, garantint els requisits d’esterilitat i traçabilitat.

L’acció en qüestió, implementada en aquests centres i desenvolupada durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2022, va suposar l’estalvi de 10.226 kg de residus sanitaris de grup 2. El material reutilitzable emprat que va permetre assolir aquesta reducció van ser bates quirúrgiques estèrils, pijames quirúrgics, bates de protecció i cobertura quirúrgica.

Façana Humt Lona Axioma Finalista